Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Als je nieuwsgierig bent naar de oorsprong van metrotegels, is er een eenvoudig antwoord. Ze zijn ontstaan in het metrosysteem van de stad en hebben hun naam te danken aan de kenmerkende keramische tegels die in veel van de stations te vinden zijn. Deze unieke stijl van tegels werd voor het eerst gebruikt in de Londense metro in het begin van de 20e eeuw en verspreidde zich uiteindelijk naar de metrosystemen van New York City. Hoewel veel mensen dit niet weten, zijn hornbach metrotegels zwart uitgevonden in de Verenigde Staten, waar ze nu worden gebruikt in veel openbare gebouwen, waaronder badkamers, keukens, slagerijen en ziekenhuizen.

Terwijl de meeste metrotegels op muren worden gebruikt, is de vlakke stijl populair in vloeren. Ze zijn ontworpen voor zowel vloeren als muren en kunnen in beide soorten kamers worden gebruikt. De metrotegels met baksteenlook zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en zijn zeer populair in de interieurinrichting. Vanwege hun vorm en textuur kunnen ze worden gecombineerd met elk ontwerpthema. Terwijl traditionele lay-outs er traditioneler uitzien, zijn verticale lay-outs visueel interessanter. Een verticale opstelling van metrotegels kan de aandacht op de muur vestigen, wat een geweldige manier is om een douchekop of een functie te accentueren.

Vanwege hun unieke oorsprong worden metrotegels vaak gebruikt in muren, hoewel ze oorspronkelijk waren gemaakt voor vloeren. Ze hebben een moderne esthetiek waardoor ze een populaire keuze zijn voor badkamers en keukens. Deze prachtige keramische tegels hebben een minimalistische, moderne uitstraling en worden nooit te veel gebruikt. Net als metrotegels zijn metrotegels een geweldige optie voor badkamers en kunnen ze door de hele kamer worden gebruikt. Met een beetje onderzoek creƫer je een badkamer die volledig is betegeld met metrotegels.

Klik op de link: Retrotegels